Naar boven

Verlichting

Goede verlichting is heel belangrijk. Het bepaalt de sfeer in huis, maar kan er ook voor zorgen dat je woonkamer ruimer lijkt doordat er geen donkere hoeken zijn. Wij helpen je graag bij het maken van een goed lichtplan. Daarnaast hebben we een leuk (wisselend) assortiment verlichting. Het assortiment kan per winkel verschillen, dus zoek je een specifieke lamp of merk? Vraag het jouw dichtstbijzijnde winkel.

 

Aan verlichting wordt vaak te weinig aandacht besteed, terwijl verlichting heel erg veel doet voor de sfeer in je huis. In veel woonkamers is er vaak geen goede balans tussen basis-, sfeer- en functioneel licht. Laat je inspireren door ons grote assortiment lampen. In de winkel kun je natuurlijk ook terecht voor een advies op maat.Online assortiment verlichting

KW Wonen valt onder de KW groep waar ook KlusWijs onder valt. De meeste KW Wonen winkels zijn een shop-in-shop in een KlusWijs bouwmarkt. Daarom vind je op sommige plekken een link met onze KlusWijs webshop. Zo ook voor de verlichting. Wil je online verlichting bestellen? Neem dan een kijkje op onze KlusWijs webshop. 

Bekijk ons online assortiment verlichting

Slimme verlichting

Lampen die je door middel van een afstandsbediening of via een app aan en uit kunt zetten; klinkt ideaal toch? Dat is het ook! De slimme verlichting die je bij KW Wonen vindt is van Calex. Calex ken je misschien van die prachige filament ledlampen. Die zijn er nu ook in slimme variant. Zo kun je ook lampen zonder dimmer, dimbaar maken. 

Lees meer over onze slimme verlichting
 


 

Kies de juiste soort verlichtingNiet alleen het kiezen voor een warme kleur zorgt ervoor dat je huis lekker knus voelt, ook de keuze van de juiste verlichting is erg belangrijk. Om ervoor te zorgen dat je huis optimaal belicht is, moet je ervoor zorgen dat je een juiste mix hebt van sfeer- en functionele verlichting. Op deze manier geef je een ruimte een heel ander gevoel mee. Lees hieronder hoe je zorgt voor de perfecte mix!

1. Kies je zones
Maak voor jezelf een keuze welke plekken van je huis je wil verlichten, vervolgens kijk je naar het soort verlichting die je hierbij kan helpen. 
 
2. Kies het soort verlichting.
Om te bepalen welk soort verlichting het beste is voor jouw situatie is het handig om te weten wat het verschil tussen de soorten belichting is. Hieronder volgt een overzicht van het soort verlichting voor je huis.

Basisverlichting: Dit is vaak het licht dat je 's avonds het eerste aan doet waardoor de ruimte gelijkmatig verlicht is; denk aan een plafondlamp of inbouwspotjes. Het is extra handig als je ervoor zorgt dat je basisverlichting dimbaar is, dan bepaal je zelf de sterkte van het licht.

Functionele verlichting: Zoals de naam al zegt zijn dit lampen met een functie, bijvoorbeeld voor het lezen van boeken door middel van een leeslamp, maar ook een tafellamp valt hieronder. Verder kun je dit licht natuurlijk ook gebruiken om een mooi kunststuk te verlichten.

Sfeerverlichting: Sfeerlampen zijn er om de sfeer in een kamer te bepalen. Ze zorgen met één druk op de knop voor een relaxte vorm van verlichting. Denk hierbij ook aan slimme lampen waarvan je de kleur via een app kan veranderen. Hier speelt naast de plek van de lamp natuurlijk ook het design van de lamp een grote rol, want een lamp die naast functioneel ook een eyecatcher is in huis geeft ook sfeer.

 3. Maak een lichtplan
Nu je weet welke soorten verlichting ervoor zorgen dat jouw huis goed verlicht is, wordt het tijd dat je een plan maakt zodat je overal de juiste verlichting hebt. Je gaat de door jouw gekozen zones van de juiste verlichting voorzien. Zo zorg je ervoor dat je het helemaal maakt zoals je het zelf wil!

Je leest het al; het kiezen en samenstellen van de juiste verlichting is een klusje om even over na te denken. Wij denken graag met je mee!

 
Creëer jouw perfecte lamp

Stel je eigen droomlamp samen. En creëer zo altijd een lamp die jouw interieur completer maakt! Klik op de button hieronder voor meer informatie! 

Creëer jouw perfecte lamp