Naar boven

Haal meer uit je ruimte | KW Wonen

(0) (0 artikelen)
Of je nu groot of klein woont; je wil uit de ruimte halen wat erin zit. Voor een gevoel van ruimte én om die ruimte optimaal tot zijn recht te laten komen. In onze winkels werken interieurstylisten die je hier graag bij helpen. Met een interieurplan op maat wordt gekeken wat past bij jou en jouw ruimte.
 

Geen muurtje wit

Er wordt vaak gekozen voor witte muren in huis. Niet gek, want wit is fris en combineert makkelijk met de meubels en accessoires. Kiezen voor wit is ook veilig en de stap om kleur toe te voegen is soms groot. Toch kan kleur echt het verschil maken. Dat hoeft niet gelijk een zeer uitgesproken kleur te zijn, maar ook een subtiele, lichte kleur kan de ruimte net die gewenste sfeer meegeven. Meubels en accessoires geven tegen een witte muur een hard contrast. Heb je bijvoorbeeld een grijze bank? Met een grijstint op de muur achter de bank, vormt de bank samen met de muur een mooi geheel en dit oogt vaak een stuk rustiger dan diezelfde bank tegen een witte muur.  

Heb je de smaak te pakken om met kleur aan de slag te gaan, dan kun je ook spelen met kleurvlakken. Hier kun je allerlei effecten mee creëren. Een stukje plafond mee schilderen, een groot vlak op de muur als een soort lijst of een lambrisering aanbrengen; je kunt van alles verzinnen om met kleur(vlakken) sfeer aan te brengen.

Wit of wit?

Wist je dat er heel veel tinten wit zijn? Dus houd jij van wit, kies dan voor wit met een kleurtint erin. Op papier lijkt het dan bijna wit, maar op de muur kan het net dat beetje meer sfeer geven aan de ruimte.

Ga voor royaal

Een vloerkleed brengt warmte, is fijn voor de akoestiek en is ook een handig hulpmiddel om verschillende secties in een ruimte mee aan te geven. Zo kun je met behulp van een vloerkleed bijvoorbeeld heel fijn de zithoek van de eethoek scheiden. Mits je vloerkleed niet te klein uitvalt. In de zithoek is het vaak een stuk mooier om je vloerkleed royaal onder de bank en eventueel stoelen bij de bank door te laten lopen. Ook een kleed onder de eettafel komt veel beter tot zijn recht wanneer ook de stoelen die aan de eettafel staan makkelijk op het vloerkleed passen.

Schuiven met de ruimte

Meer uit ruimte halen betekent soms ook het letterlijk innemen van de ruimte. Denk aan: een bank of eettafel midden in de woonkamer of meubels haaks op de muur. Alles recht tegen de muren aangeschoven geeft wellicht wel de meeste ruimte, maar dat is ‘lege’ ruimte. De ruimte heeft geen functie. Een bank midden in de kamer kan een gezellige zithoek creëren of een afbakening van een speelhoek achter de bank.

De ruimte een functie geven, ook al is dat ‘midden in de ruimte’, kan verrassend veel moois uit de ruimte halen.