Naar boven

Botanisch wonen

Een botanisch interieur

Houd jij van een groen, stoer en fris interieur met veel natuurlijke materialen? Dan voel jij je wellicht thuis in een botanisch interieur.

 

Groen, groener, groenst!

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar één ding is zeker; bij een botanisch interieur hoort groen! Niet voor niets staat 'botanisch' voor alles wat met planten te maken heeft. 

Geen groene vingers?
Tegenwoordig heb je ook héle mooie kunstplanten die niet van echt te onderscheiden zijn. Het is natuurlijk niet het meest voor de hand liggend om te denken aan nepplanten in een interieur dat past bij plantenliefhebbers. Maar tegenwoordig zijn er zulke mooie nepplanten dat dit taboe best doorbroken mag worden.

  
 

Natuurlijk gaat het om 'natuurlijk'!

Bij een botanische stijl zit je al snel goed als je gebruik maakt van natuurlijke materialen, - kleuren en - prints. Denk aan behang met botanische prints en accessoires met illustraties van insecten. 

Groen op de muur

Een likje groene verf op de muur? Wij helpen je graag kiezen uit de vele groentinten!

Meer verfkleurinspiratie
Behang met botanische print

Dit prachtige behang van Eiffinger geeft gelijk een fijn botanisch gevoel.

Meer behanginspiratie
Van klein tot groot

Leuke bijzettafels, eettafels, salontafels; kom langs om ons assortiment te bekijken!

Tafels
 
  

Een rustige basis en mixen maar!

Maak er echt jouw persoonlijke interieur van door elementen die jij mooi vindt te combineren. Zo kunnen industriële elementen heel goed samen met de botanische stijl. Ben je bang dat het te druk wordt, zorg dan voor een rustige basis, dan kun je altijd weer wat meubels of accessoires weghalen om wat meer rust terug te krijgen in je interieur.

Een rustige basisDoor de vloer heel rustig te houden wordt het geheel niet te druk. Een vinylvloer met betonlook of in een effen grijze kleur past hier goed bij.

Industriële elementen

Lekker mixen met stijlen. Een beetje industrieel toevoegen aan een botanisch interieur kan erg goed werken. 

Lees meer over vinylvloeren 


Tapijt of een vloerkleed op maat

Is tapijt niet het eerste waar je aan denkt bij een botanisch interieur? Bekijk dan onderstaande foto's. Ook tapijt kan perfect dienen als rustige basis om vervolgens los te gaan met botanische prints, kleuren en accessoires.

Vloerbedekking

n comfortabel en behaaglijk gevoel, dat geeft een ruimte waar vloerbedekking ligt. Vloerbedekking of tapijt straalt niet alleen warmte en sfeer uit, maar is ook geluiddempend, warmte-isolerend en energiebesparend. Bij ons vind je de mooiste tapijten in vele eigentijdse kleuren, dessins en structuren van de merken Desso, Bonaparte en Parade.

Lees meer over vloerbedekking
 

Bekijk ook onze andere woonstijlen

Een interieur waarin jij je thuisvoelt is natuurlijk erg persoonlijk en meestal niet te omschrijven in één woord. Daarom hebben wij 5 woonstijlen samengesteld om jou te inspireren. We laten zien dat het juist vaak gaat om een gave mix van verschillende elementen om een echt persoonlijk interieur te creëren. Bij al onze winkels werken interieurstylisten die jou graag helpen met een advies op maat. Ze kunnen je niet alleen adviseren over welke raamdecoratie het beste past in jouw woonsituatie of welke vloer je het beste kunt kiezen met jouw woonwensen, maar ze kunnen ook goed helpen bij het ontwerpen van een totaalplaatje. Een mooie combinatie van kleuren, materialen en meubels die passen bij jouw woonstijl. Je vindt bij ons producten vanuit vele prijscategorieën waardoor we ook bij het creëren van een totaalplaatje rekening kunnen houden met iedere portemonnee.

 

Modern Chique of Industrieel
Landelijk of Scandinavisch

Bekijk hier al onze woonstijlen