Naar boven

De zomer in huis!

(0) (0 artikelen)
Citroengeel! Daar haal jij het zomergevoel van 2021 mee in huis. Geel wordt vaak gezien als een lastige kleur om te combineren, terwijl het zo'n fijne sfeermaker is. Wij inspireren je graag om wat geel toe te voegen aan je interieur.

Geel in huis?

Heb jij al (veel) geel in huis? Geel is voor velen misschien niet de eerste kleur waar ze aan denken bij het inrichten van hun huis. En dat terwijl geel heel leuk kan zijn in je interieur. Het is maar net hoe je dat geel combineert. Daar heb je ons voor ;). 

Waarom de kleur geel in mijn interieur?

Geel staat onder andere voor vrolijkheid, zon, energie, zomer. Kortom; de kleur geel geeft dat fijne gevoel van een fris drankje op een zonnig terras waar de meesten al zo lang naar uitkijken. Dat gevoel naar je interieur halen? Daar kan de keur geel bij helpen.  

Is geel een trend in 2021?

Ja! Sowieso gaan we dit jaar steeds meer frisse kleuren in het interieur zien. De basis wordt vaak nog vrij rustig gehouden met veel aardse tinten, maar in meubels en accessoires wordt er steeds vaker gekozen voor frisse kleurtjes. De kunst is natuurlijk om eenheid te behouden. Vind je dat lastig? Zoek dan naar kleuren uit dezelfde kleurenfamilie.  

 
Hoe voeg ik de kleur geel toe aan mijn interieur?

Zoals elke kleur kun je deze op verschillende manieren toevoegen aan je woning. Wil jij de kleur in de basis aanbrengen en combineren met accessoires die mooi matchen met de kleur? Of ga je juist voor het toevoegen van de kleur geel door middel van accessoires. Het verven van een muur voelt vaak als een grote stap, maar bedenk ook dat het altijd weer in een andere kleur geverfd kan worden. Soms moet je iets proberen om te ervaren of het werkt of dat het toch niet het gewenste resultaat geeft. 

Twijfel je nog? Dan kun je het beste eerst (Pinterest is daarvoor ideaal) op zoek gaan naar 'geel interieur' om te bekijken wat je aanspreekt. Zijn het gele kussentjes op de bank of is het een groot kleurvlak op de muur? Probeer een kleurpaletje samen te stellen van kleuren die je mooi vindt passen bij geel. Zo ontstaat er langzamerhand een beeld van het geheel.  

Maak een afspraak met een stylist

DIY: Maak je accessoires geel

In een handomdraai geelaccenten in je interieur doe je zo: verzamel (oude) accessoires en haal primer en gele verf in huis. Om het jezelf helemaal makkelijk te maken, gebruik je verf uit een spuitbus.  

 
 
Tips!

Maak je interieur spannend door bij het toevoegen van kleur niet alleen die ene kleur toe te voegen. Kies voor meerdere tinten van die kleur. Dat maakt het totaalplaatje spannender en meer dynamisch. 
Fris citroengeel matcht bijvoorbeeld erg mooi in combinatie met okergeel en mosterdgeel. Ook hout accenten passen hier goed bij.